I Hälsa/ Hudvård/ Kosmetika

Inspirerad av hösten!

Nu är det höst men solen skymtar fram då och då med sitt solglitter och det är lätt att vilja försvinna ner i en varm filt och mysa ner sig i soffan med en bra bok, smutta lite på ett kryddigt te och kanske längta efter julens magi.

pexels-photo-108783
Man kan känna sig både blek, torr och glåmig just vid den här årstiden och då behöver du både extra omvårdnad och lite extra färg – det är så lätt egentligen!
Det finns få makeuptrick som fungerar så bra som att med hjälp av rouge ge färg och lyster till ansiktet. Den vackraste hudtonen får du efter en lång härlig promenad ute i kylan när frosten har färgat dina kinder, men du kan även tillsätta tonen själv med hjälp av ett glittrande rouge.

img_0971

Blush Coral från Maria Åkerberg sätter färg till kinderna och piggar upp looken med sin fina korallfärg som har skimmer av guld och du kan även använda detta rouge som ögonskugga vilket jag tycker är praktiskt men även uppiggande för helhetsintrycket.

I rouget ingår en stor mängd pigment och bara precis så lite vegetabilisk olja och vax som är nödvändigt. Därför är detta rouge mycket drygt, och magnesium stearate – från stearinsyra ( närande fett från kokos och olivolja ) – används för att ge bra konsistens och gör också att rouget sitter bättre.

En av skillnaderna mellan konventionell makeup och ekologisk makeup är att eko makeup vårdar din hud samtidigt som du får en fin yta med jordens egna mineraler såsom järnoxider, talc , kisel och titandioxid.

Det bästa med hösten är att man själv kan tillföra färgsprakande ingredienser i sin vardag för att stå ut med höstmörkret; tända doftande ljus, sätta på sin favoritmusik, läsa inspirerande böcker och rå om sig själv är viktigt för att kunna komma ut ”på andra sidan” välbehållen och aldrig låta solens guld gå förlorad.

pexels-photo-185493
Jag önskar dig en stämningsfull höst med mycket knaster under skorna! <3