Vi är nominerade till årets hållbara lösning 2017!

Vi är så glada och tacksamma över detta extra fokus på något som vi brinner för; genuina och hållbara lösningar på alla nivåer!

IMG_5054

 

Butiken inne på gården på Kungsgatan 51 är nominerad till årets hållbara lösning 2017 som en del av Handelsgalan i Umeå. 28 januari får vi veta resultatet och det kommer att avgöras av en expertjury. Den  består bland annat av representanter från näringslivsutvecklingen på Umeå kommun.

600 företag inom olika kategorier blev nominerade varav 26 blev utvalda att delta i galan. Vi är nominerade tillsammans med Myrorna och blomsteraffären Linné och Grankvist.

 

Hållbara lösningar

Vad är hållbart och vad är ”ohållbart” nu för tiden? Hållbara lösningar är moderna lösningar som ligger i tiden. Det företag som inte har något hållbart att presentera i sina visioner, kommer inte att bli långlivade eftersom samhällsutvecklingen faktiskt kräver hållbarhet – både i teorin och praktiken.

IMG_3500

Jag anser att en hållbar produkt är en produkt av god kvalitet, och det kan gälla både ett äpple, en stol eller ett schampo. God kvalitet innebär i det här fallet ingredienser eller material som tål användning, inte innehåller gifter och i förlängningen ger vårt liv kvalitet och bästa innehåll. T ex ska äpplet ha vuxit på ett träd som inte besprutas, plockats av en människa som får lön för sitt arbete och känner tillfredställelse över att lägga äpplena i lådor. Lådor som inte heller är giftiga och som transporteras till en butik som erbjuder sina kunder dessa vackra, goda och näringsrika äpplen. Påsen som äpplet packas i ska inte vara av plast och kvittot som skrivs ut i samband med köpet ska inte innehålla bisfenol ( hormonstörande ämne ). Hela kedjan ska vara absolut så bra som den kan vara, och vi kompromissar inte på Meretes butik.

– Giftfria frukter, papperspåsar och giftfria kvitton –

 

Ekologiska behandlingar

Meretes butik erbjuder Umeåborna ekologiska livsmedel, färsk frukt och grönsaker, ekologisk hudvård och makeup, hygienprodukter för att nämna en del. Vi erbjuder också ekologiska behandlingar som massage och ansiktsbehandlingar och ger råd i samband med behandlingar angående hälsa och livsstil för att hjälpa våra kunder att uppnå bästa möjliga resultat.

– Våra omtyckta behandlingar i samma hus som butiken, då vi alltid använder massageoljor mm av bästa kvalitet, ekologiska godsaker för den ”törstiga” huden! –

 

Hudvård i Sverige

Varje person i Sverige använder kanske 9-15 hudvårdsprodukter per dag. Med hudvårdsprodukter menar jag tvål eller duschcreme, schampo, hårbalsam, kroppslotion, deodorant, rakkräm, aftershave, ansiktscreme, ansiktsrengöring, ansiktsvatten, serum, handkräm, fotkräm, solkräm osv. Fortfarande dominerar produkter som köps på Stora Butiken och som i princip alltid innehåller mineralolja och/ eller andra kemikalier. Dvs bl a råvaror från petroleumindustrin  som belastar både människokroppen och vattendragen väldigt negativt. Huden blir uttorkad och får ingen näring, och vattendragen blir förorenade. Speciellt de artificiella doftämnena är mycket påfrestande både för människa, djur och natur.

På Meretes erbjuder vi i stället förstås endast den bästa ekologiska hudvården, ansiktsvården, parfymen, tvättmedlet – kompromisslöst och med gott samvete .

 

Många stora företag låtsas vara miljövänliga och har något med ”oliv” eller ”helt ren” i sin märkning och vi på Meretes hjälper kunderna att reda ut begreppen. Mineralolja hör inte hemma på huden, möjligtvis som smörjmedel på flygplansvingar. Vaselin är ren mineralolja, så se upp med det. Mineralolja eller paraffinum liquidum torkar ut huden, täpper igen huden, orsakar eksem och i värsta fall sjukdomar…

 

Hållbara hudvårdsprodukter är ekologiska och tillverkade av förnyelsebara råvaror, som t ex vegetabiliska oljor och fetter t ex mandelolja eller bivax. Huden ”äter” minst 60% av det man smörjer in den med, så därför är det så extra viktigt att använda produkter som är ”ätbara” åtminstone i teorin!

IMG_3620

När du bytt över till riktiga, hållbara produkter kommer du snart att märka skillnaden. Din hud tackar dig, torrhetsrynkorna mjukas upp och det blir lättare att andas för din hud. Huden är vårt största organ, och det organet behöver andas för att du ska må bra. Jämför med att måla ett trähus med plastfärg eller med linoljefärg. ( Under plastfärgen kan rötan frodas ).

 

Ekologiska livsmedel

Vi tycker att det är lika viktigt att det man stoppar i sig är rent och obesprutat, som det man tvättar sig med eller smörjer in sig med. Därför erbjuder vi förstås bara obesprutade, giftfria livsmedel och något annat alternativ finns inte! På Meretes vill vi gärna inspirera våra kunder att äta mest grönt och s a s ha ”köttfri måndag” varje dag. Det är det mest hållbara valet både för individen och jorden.

IMG_4932

Sammanfattningsvis; Meretes butik skulle kunna vara årets hållbara lösning både 2017 och framöver eftersom alla kategorier vi erbjuder är hållbara – det gäller såväl produkter, tjänster som livsstilsråd.

 

Varmt välkommen till oss!

Merete & co

 

Ps. Vill du veta mer? Håll utkik efter våra kommande kundkvällar i butiken! Ds.