Ekologiskt ansiktsvatten ger din hud balans!

IMG_1878

Ibland är det enkla det allra bästa. Att addera ett ekologiskt ansiktsvatten till din hudvårdsrutin kan göra ett litet underverk :-)

Äntligen! Varje år är det lika underbart när ljuset återvänder och det är en lycko-njutning att gå ut. Blunda mot solens vänliga strålar och drömma om allt mysigt som vår och sommar kommer att innebära.

Men nu på vårvintern kan man också känna av att ansiktet känns ännu torrare än vanligt och hur det riktigt stramar!
Ännu värre blir det om du går ut i soligt väder, och är så där torr. Det är viktigt att huden är återfuktad så att du inte bränner dig på de första solstrålarna som nu äntligen når oss.
Därför vill jag nu passa på att tala mig lite extra varm för vikten av att använda ansiktsvatten! ( Alla använder inte det! )
Ekologiskt ansiktsvatten, som i själva verket är en hydrolat eller ett örtvatten (“spillprodukt”, dock en lyxig sådan, vid framställning av eteriska oljor) har en makalös förmåga att reglera hudens pH-balans och binda fukt i huden.
Ansiktsvattnet gör också så att huden kan absorbera dina andra ansiktsprodukter på bästa vis.
Man kan även spraya ansiktet med ansiktsvatten under dagens lopp, för att bli återfuktad om man tex. suttit länge stund vid en dator eller varit ute i blåsigt väder.
Inga problem att spraya även om du har sminkat dig – ditt smink kommer sitta på plats bättre!

Jag vill inte vara utan ansiktsvatten, och om du vill veta vilka favoriter jag har så är det:

  • moonsuns örtvatten framställt av ros. Det är vårdande och återhämtande. Vid svullna ögonlock kan man spraya på ögonkompresser, och lägga som lugnande mask över området kring ögonen.
  • WISE ansiktsvatten för alla hudtyper som innehåller petit grain och enbär, samt carragentång. Lindrande!
  • Maria Åkerbergs Neroli ansiktsvatten som är framställt av apelsinblommor och doftar alldeles, alldeles underbart….Du vill inte vara utan detta örtvatten, när du väl provat!

Så glöm inte att återfukta ditt ansikte med dessa välgörande droppar, och det gäller även för dig  som är man – efter rakning behöver huden fukt och återställa ph-balansen!

Önskar dig en fin vecka!

Merete

japanese-cherry-trees-flowers-spring-japanese-flowering-cherry-54630