Eteriska oljor och doftsinnets minnen…Merete på utbildning.

kvinna med kvist

Det här året kommer jag att utbilda mig till botanisk aromaterapeut på Lena Losciales 1-åriga deltidsutbildning i Vasastan i Stockholm, med fokus på eteriska oljor.  Lena var min lärare på axelssons när jag för mer än 10 år sedan utbildade mig till ekologisk hudvårdsterapeut så det blir ett kärt återseende!

Jag har varit intresserad av botanik sedan jag var liten, även om jag inte visste om det då – men dofterna på sommaren på favoritön har präglat mig väldigt djupt och jag vet inom mig att dofter kan både läka och förändra tillvaron…

Här hittar du ett urval av fina eteriska oljor, och snart kommer alla oljor som vi har i butiken på Kungsgatan 51 att finnas tillgängliga på webshopen. Håll ut! Det tar tid att lägga in produkter i webshopen, och en sådan här vecka när jag arbetar ensam i butiken finns ingen extra tid över.

Vi får väldigt ofta frågor om dofter i butiken, eteriska oljor och deras användningsområden och hur man ska tänka när man väljer en doft. Därför kommer det att bli extra roligt och intressant att fördjupa sig i detta ämne. Här kan du spana in vårt nuvarande sortiment av ekologiska parfymer, men bäst är förstås att komma in i butiken och låta din näsa och ditt sinne styra :)

vaser med örter

Det är som en saga som blir sann att få ta del av en utbildning tillsammans med denna kunniga kvinna, där rubrikerna är som lockrop; “Dofterna genom historien…”….”Eteriska oljor; e. o. absoluer, resinoider, enfleurage, attar, otto, citrus…”     …”Doftnoter, doftschema, korsschema…”

 

Det här med dofter och hur de påverkar oss, är som en livsstil och vi kommer att bl a fördjupa oss i hur man använder eteriska oljor i hudvård, hårvård, mat och dryck och hur dofterna påverkar psyket och vilken forskning som finns i ämnet.

En eterisk olja är ett extrakt av koncentrerad växtkraft, på engelska heter det “essential oil” och det betyder “livsnödvändig olja” – det en fin beskrivning! Vad vore ängen utan doften av alla blommor!?

Merete

blommor