Peela dig i vinter!

Det är så många som kommer in till vår butik nu och är supertorra och allt som oftast är det på grund av det kalla klimatet här uppe i norr! Vi får stå ut med så mycket i och med kylan, men så ska det ju inte behöva vara! Det finns ju faktiskt fina knep för att slippa den där värsta torrheten.
Jag brukar rekommendera peeling och därefter smörja in sig med något återfuktande (tex. Weledas Skinfood), peelar du inte bort de döda hudcellerna innan du smörjer in dig så blir det mycket svårare för huden att absorbera och läka eftersom den döda torra huden är i vägen och huden under blir torrare och torrare även fast du smörjer in dig.

Det bästa för huden är återfuktande produkter med så lite vatten som möjligt när man är som torrast.

Du kan enkelt göra din egen peeling/body scrub
Blanda ihop
1.5 dl eko olja (solros eller olivolja tex)
1 dl eko socker
1 dl Himalayasalt
8 droppar valfri eterisk olja

Men känner du att du inte har tiden att göra din egen peeling så har vi ju flera härliga här i butiken, en som är mig väldigt kär är Maria Åkebergs Body Scrub med kanel och grapefrukt, den är helt underbar och doftar magiskt. Den är baserad på jojoba och aprikoskärnolja och huden blir len och mjuk efteråt!

Vi har även Skrubbtvålar som är väldigt lätta att använda över hela kroppen, min absoluta favorit är den med mandel och honung, luktar gudomligt och räcker i en evighet. De tillverkas i Provence i Frankrike och håller riktigt hög kvalité trots sitt låga pris.