5 bästa mot torr hud!


Vintern fortsätter med sin isande kyla och vår ömtåliga hud börjar kanske säga till vid det här laget att det inte är okej med temperaturskillnader hela tiden. Det kanske svider och fnasar. Det går att råda bot på! Se även tidigare inlägg här om hur viktigt det är att peela sig i vinter.
Här kommer 5 i topp listan på de bästa knepen för att slippa torr hud!

5. Torrborsta dig! Det hjälper huden att avlägsna döda hudceller och rensar samtidigt ut toxiner ur kroppen. Borsta alltid mot hjärtat och glöm inte de viktiga områdena som armhålor, hårbotten och ansikte. Borsta flera gånger om och avsluta med dusch och smörj in hela kroppen efteråt. Du kommer få världens glow i huden och en riktigt välbehaglig känsla i kroppen!


4. Få i dig tillräckligt med nyttiga fetter för att smörja huden inifrån. Får du i dig tillräckligt med bra fetter så mår huden bättre och blir mer återfuktad och du slipper den värsta torrheten. Ös på med nötter, frön, pumpa- & solroskärnor, nötsmör, avokado, linfröolja, algolja osv.

3. Investera i en riktigt fet kräm tex Weledas nya Skin Food Body Butter, jag måste säga att den är helt enastående och har hjälpt många torra händer, fötter, ben och armar i vinter. Den innehåller shea- och kakaosmör, ger intensiv vård och näring till mycket torr hud, den har rik konsistens och är lätt att applicera och är lättabsorberande. Wow säger jag bara!


2. Duscha aldrig på morgonen under vintertid & tvätta inte ansiktet heller (förutom runt ögonen) eftersom det är vattnet som stannar kvar i huden och gör dig så torr när du kommer ut. Under natten byggs det upp ett “försvar” i huden som hjälper till att försvara din ömtåliga hud mot vind och rusk, kalla temperaturer och inomhus – mot baciller och baketerier. Om du tvättar av det står du utan skydd i flera timmar!


1. I ansiktet så behöver du skydd “i flera lager”, det räcker inte bara med en ansiktskräm, utan börja att fukta lätt med en växthydrolat (googla på det! ) och massera in en härlig ansiktsolja på det. Avsluta med en balm, dvs en kräm som består mest av bivax och växtolja med några hudvårdande eteriska oljor i sitt innehåll. Nu är du redo för snön!