I Nadja Tipsar/ Plantbased/ Recept/ Vegan

Världens godaste bananglass!

Jag kör på sockerdetox (men fruktsocker går bra!) och älskar känslan jag får i kroppen av att slippa få i mig onödiga tillsatser som bara gör mig trött och orkeslös. Snabb energi utan fibrer gör sällan jättemycket för välbefinnandet.
Dock så älskar jag goda saker & tänkte därför dela med mig av detta utsökta recept som går att variera hur du nu vill.
Bananglassen har varit en stor favorit hos oss länge. Speciellt i somras gjorde vi den hela tiden och du kan även slänga i lite gröna frysta bladgrönsaker för att gömma lite extra nyttigheter.
Det bästa med bananglass är att ju brunare och mosigare bananer du använder desto godare blir det

Skala 4 st bananer och dela i småbitar och frys in i minst 3 timmar.
Du behöver en mixer som klarar av att mixa frusen banan (jag använder vitamix).
Sedan blandar du bananerna med
1 eller 2 matskedar jordnötssmör (eller annat nötsmör)
1 dl havremjölk
ca 5-8 färska dadlar
ca 1 msk citronjuice
Mixa & nu har du världens godaste bananglass!

Du kan även blanda i frysta bär eller kakao.

Det här receptet räcker till ca 4 personer och går att frysa in om det skulle råka bli lite över!