Hälsa & Eteriska oljor från naturen

För att må bra i våra liv så behöver vi känna samhörighet, ha givande relationer med andra människor, vila, äta mat som gör att vi mår bra, röra på oss, ha en meningsfull sysselsättning, vara friska, skratta och få tid till lugn och eftertanke osv, listan kan göras lång. Men det allra viktigaste är balans. Består den mesta av vår tid till att manövrera tid och att försöka hinna med saker så skapas det inte så mycket tid för reflektion, som ju är livsnödvändig med alla upplevelser/intryck vi matas med hela tiden. Inte minst med sociala medier.
Ibland kan man faktiskt behöva en paus och bara stanna upp. Vad mår jag bra av? Ger jag mig själv möjligheten att kunna slappna av på riktigt?
Jag måste själv påminna mig själv om att ta ett djupt andetag och inte svepas med i de här stressade “ekorrhjulet” som det är lätt att man fastnar i när man har mycket att göra, att hela tiden jäkta och andas ytligt upp i halsen är ju inte roligt efter en längre tid. Vi har faktiskt så mycket mer tid än vad vi tror. Tiden kan inte bara rinna iväg ifall vi stannar upp och blir medvetna om att bara vara i nuet, det är lätt att man hela tiden tänker “sen måste jag… då ska jag… osv” och försöka stänga av de tankarna en stund.

Ibland kan man behöva lite hjälp av naturen & tända aromalampan och låta växternas krafter hela med sina magiska egenskaper. De bästa eteriska oljorna är utvunna ur vildväxande växter, eller i annat fall ekologiskt odlade. Du kan även droppa i badet eller göra ett ångbad (balja med kokande vatten, eterisk olja, och handduk över huvudet) för att andas in oljorna och kan vara jättebra om du ofta är förkyld eller har problem med bihålorna (använd då Eukalyptus som är antiseptisk (virus, bakterier), slemlösande, svullnadsdämpande och ökar andningskapaciteten).

Så vilken olja ska man börja med? Den du känner dragning till! Det kan även vara så att vissa oljors egenskaper djupnar och växer fram med tiden för vi behöver dem på olika sätt under olika perioder i livet. Min absoluta favorit är lavendel, dels på grund av dess underbara doft, de medicinska egenskaperna och den djupa avslappning som lavendel för med sig.

Ylang-ylang är också en speciell och väldigt fin olja och gillar du blommiga dofter så skulle jag verkligen rekommendera den här. Ylang-ylang har avslappnande egenskaper, den är upplyftande och euforisk. Den är bra vid nedstämdhet, ilska, irritation, frustration och sexuella problem. Den här oljan hjälper dig med din maskulina och feminina energi. Djupt balanserande och jordande.

Det finns så mycket att upptäcka i växternas värld!