MERETES EKOBUTIK

Lokalproducerat från Norrland i vår butik!

Vi värnar om lokalproducerade varor och kan med stolthet säga att vi har helt enastående märken i vår butik, Nordic Chocolate by Jenny Berg (Vintage Plantations), Raw for Good, Flurkbränna Honung, Naturlig Deo och Malin i Ratan från Umeå, sedan har vi underbara hudvårdsmärkena Ljung of Lapland och c/o GERD från Lappland.

Nordic Chocolate by Jenny Berg (Vintage Plantations) har en egen chokladfabrik på Västerslätt i Umeå och gör ljuvlig choklad från bean to bar, vilket betyder att chokladen görs direkt av kakaobönor och är inte massproducerad utan hantverksmässigt gjord.

65% med Lakrits 90g

Kakaon hämtas från hållbara kooperativ i Ecuador. Odlarna får rättvist betalt utan mellanhänder. Vi skalar, rostar och stenmaler bönorna på låg temperatur för att bevara både näring och smak. Lakrits från svenska Lakritsfabriken. Växt på förpackning är målad av tysk botaniker på 1800-talet.

I butiken har vi rawfoodbollar från Raw for Good som är helt veganska, glutenfria, mjölkfria och okej även för diabetiker. De finns i flera olika smaker (mint, lakrits/hallon, kokos, jordnöt) och är populära mellanmål samt att de är gudomligt goda och nyttiga!

Naturhonung från Flurkbränna Honung pryder vår honungshylla med Ljunghonung, naturhonung och skogshonung. Flurkbränna honung är smaksatt av naturen, de blommor som binen har besökt ger den dess smak och karaktär. Honungen behandlas varsamt , den är inte uppvärmd eller pastöriserad så alla värdefulla enzymer och näringsämnen finns kvar.

Naturlig Deo, produkterna består av få och noga utvalda ingredienser och är handgjorda med omsorg för både människa, djur och natur. Dessa deodoranter är i krämform och är väldigt omtyckta av våra kunder, krämdeon motverkar svettlukt och är en bra deo att börja med ifall du inte testat ekologisk deodorant förut. Bara snälla ingredienser!
Deodorant Cream Grapefrukt, 60ml
Innehållet &  dess funktioner:
– Ekologisk kokosolja doftfri, Mjukgörande och antibakteriell.
– Ekologisk majsstärkelse, Fuktabsorberande.
– Bikarbonat, Eliminerar svettlukt.
– Ekologisk jojobaolja, Vårdande och mjukgörande.
– Ekologiskt karnaubavax, Skyddande och konsistensgivare.
– Ekologisk grapefruktolja, Bergaptenfritt och antibakteriellt naturligt doftämne.

I den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten, med havet och naturen och den kulturhistoriska miljön som inspirationskällor, skapar jag mina kallrörda tvålar. Jag tillverkar dem på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. //Malin

Malin

Malin i Ratans hantverksmässigt tillverkade tvålar är enormt omtyckta av våra kunder och de är hur ljuvliga som helst, det finns flera olika varianter att välja bland! Finns för händer, kropp, ansikte och hår!

Handgjord Ekotvål är så mycket mer än bara en tvål. Den är ett hantverk skapat med omsorg, och en mångsidig produkt som kan ersätta många rengöringsprodukter i hemmet och på fritiden. Den hantverksmetod som används kallas kallrörd tvål. Hantverkstvålen är återfuktande med sitt naturligt bildade glycerin och vårdande med val av ingående oljor och överfettning i processen.

Ljung of Laplands hudvård hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Deodorant Hjortronblom, 60ml
Vinnare av bästa deodorant i Nordic Natural Beauty Awards 2021
Vinnare av bästa deodorant i Organic Beauty Awards 2021
Nominerad till ÅRETS PRODUKT 2020
Vinnare av bästa deodorant i Organic Beauty Awards 2017
Mild, effektiv roll-on deodorant som bevarar en fräsch känsla hela dagen! Innehåller ekologisk aloe vera och naturligt mineralsalt som hämmar svettproduktionen utan att täppa till porerna. Aloe verans antiseptiska egenskaper tillsammans med ricinolja dämpar både irritation och sveda efter rakning och ger en skön känsla under armarna. Med en underbart blommig och mjuk doft av solmogna hjortron.

c/o GERD är ett familjeägt företag som gör hudvård, kroppsvård och hårvård från Jokkmokk, alla ingredienser är ekologiska med svenska örter och bär från Lapplands vildmark.
Sauna Birch Scrub, 200ml, är en underbar krämig skrubb att använda i bastu eller dusch, exfolierande kroppsskrubb som efterlämnar en frisk och fräsch känsla på din hud.