MERETES EKOBUTIK

Magnesium: för en god natts sömn!

Det är viktigt att dina depåer av magnesium inte ekar tomma, vilket de kan göra ifall du har en hektisk vardag eller stressar mycket. Då är det viktigt att fylla på igen, det du kan märka när du har låga nivåer av magnesium är att du får sendrag, krypningar i fötter och ben, svårt att slappna av och svårt för att somna.
Det kan även visa sig som förstoppning, ångest, migrän, ansiktsryckningar, förvirring, stickande känslor och krypningar, psoriasis, allergi och överkänslighet, ökad risk för diabetes, ökad risk för högt blodtryck.Klicka här för att se magnesium i vår webshop!

Funktionen med magnesium

– Är essentiellt för många kroppsfunktioner; de flesta har att göra med produktion, transport, lagring och användning av energi.
– Är nödvändig för hypofysens funktion. Fungerar som ett lugnande medel och motverkar de stimulerande effekterna från binjurarna.
– Kalcium och magnesium samarbetar, kalcium har en sammandragande effekt på muskelcellen. kalcium stimulerar nervsignaler och magnesium ger avslappning.
– Bidrar till god nattsömn
– Bidrar till utsöndring och balans i hjärnan
– ingår i kroppens regleringsprocess av blodets pH-värde, syra/basbalansen.
– Verkar kramplösande. Muskelarbete kräver magnesium och därför leder magnesiumbrist till muskelsvaghet och trötthet.
– Minskar inflammation i kroppen
– bidrar till reglering av blodsockerbalansen.
– Minskar bildning av mjölksyra vid träning.
– förhindrar sjukliga förändringar i cellmembranen som kan orsaka cancer.
Med mera, finns väldigt mycket som magnesium gör i kroppen.

Magnesiumsalt / Epsomsalt
Ett bra sätt att få i sig magnesium på är via huden, antingen via en lotion eller olja, men det allra behagligaste sättet måste vara via ett härligt bad med epsomsalt, du behöver ca 1-2 dl epsomsalt per bad och du kommer känna dig otroligt avslappnad och mjuk i hela kroppen efteråt. Sedan är det bara att gå och lägga sig och sova!

Klicka här för att se oljan i vår webshop!