Eko Hudvård

Vi älskar eko hudvård och det finns faktiskt ingenting som går att jämföra med alla fördelar som man får av att  att använda riktigt bra produkter till huden. Det behöver dock inte betyda att det kostar väldigt mycket extra bara för att det är naturliga ingredienser. Den stora skillnaden är att du får valuta för pengarna när du köper ekologiska hudvårdsprodukter. Du betalar för rena råvaror från naturen och inte för den “utfyllnad” av ej-hudvänliga ingredienser som annars förekommer i produkter som inte är eko.


Det finns otroligt mycket hudvård som är märkta med ekologisk inriktning idag, om man jämför med för bara några år sedan –  det är många som vill rida på den “gröna vågen” och det är många som skriver på sina produkter att de är ekologiska, trots att kanske bara några få ingredienser är det. Om en produkt är märkt med “ecocert” räcker det att 5% av innehållet är eko.
Vi är väldigt noga med att kolla upp alla ingredienser i vår hudvård och för oss är det viktigt att du ska kunna lita på att det faktiskt är helt ekologiskt och  ej testat på djur och cruelty free. Det finns förstås vissa ingredienser som av naturliga skäl inte går att eko-märka, och det är vildväxande örter t ex eller havssalt.


Huden är  vårt största organ och behöver fukt både inuti och utanpå och för att ha en välmående hud behöver du dricka mycket vatten och ha magen i balans, så kosten är otroligt viktig. Magen mår bäst av mjölksyrebakterier som man  finner i syrade grönsaker (tex. kimchi / surkål / eller drycken kombucha) men det går också jättebra att ta mjölksyrebakterier som kosttillskott, speciellt om magen varit i obalans under en längre period.

Har du problem med huden, oavsett om du har torr/fet/blandhy så kan du prova  att utesluta vissa livsmedel. Uteslut mjölkprodukter, kött, fisk, skaldjur, socker och processade produkter i 3 veckor. Ät endast rena råvaror och drick mycket vatten med citron/ingefära/äppelcidervinäger, gör smoothies av gröna bladgrönsaker, andas mycket  med magen och gör mjuk yoga.
Tänj ut dina muskler en kort stund varje kväll innan du lägger dig, det räcker med några minuter!  Det är viktigt att förändra för att få förändring, om du gör likadant som “i går” kommer inget nytt att hända!

Att ge din kropp möjlighet att rensa ur slaggprodukter/toxiner och bygga upp en stabil grund invärtes är att investera i dig själv.

Det vi äter påverkar oss mer än vad man kan tro. Vad vi tänker om oss själva påverkar ännu mer.

Det spelar en stor roll vad du smörjer din hud med. Det finns 4 produkter de flesta behöver när det gäller hudvård. Du behöver egentligen inte mer än så. Det viktiga är innehållet och att du skapar en egen hudvårdsrutin.

1. Rengöring
På morgonen behöver du enbart rengöra ögonen med lite vatten, för att inte torka ut ansiktets naturliga skydd som du har fått under natten. På kvällen är det dock viktigt att använda en rengöringsprodukt som är anpassad efter din hud, du kan gärna använda en tvättsvamp av cellulosa för lite extra peeling.

2. Ansiktsvatten
Spraya över ansiktet redan på morgonen, ansiktsvatten är så otroligt härligt och uppfriskande och balanserar din pH-balans i huden. Avsluta alltid med ansiktsvatten efter rengöring av huden. Du kan även spraya ansiktet med ansiktsvatten under dagen för enkel uppfräschning. Det här är en superviktig produkt och gör så mycket för din hud!
(Läs: Ekologiskt ansiktsvatten ger din hud balans)

3. Ansiktscreme / Ansiktsolja / Ansiktsbalm
Appliceras efter ditt ansiktsvatten har fått torka in. Kolla alltid upp att du verkligen har den produkt som är anpassad efter din hudtyp, det är viktigt att du får det du verkligen behöver och de eteriska oljorna i cremen ska stämma överens med dig för bästa resultat.

4. Peeling (1-2 ggr i veckan, direkt efter rengöring av ansiktet.)
Det går knappast att beskriva känslan av mjukhet och renhet efter att du med mjuka, cirkulerande rörelser har peelat ansiktshuden! Du avlägsnar döda hudceller och får samtidigt igång blodcirkulationen och det ger en föryngrande känsla och det där härliga glowet. En bra peeling gör underverk!

Har du detta som en grund i din hudvårdsrutin är problemhy snart ett minne blott! Oavsett vad du har för behov för din hud så är det viktigt att du har rätt produkter och som passar dig. Vi har ett holistiskt synsätt på människan och vår hälsa och vi tror att denna visdom är tidlös.