Ord från våra kunder

Bytet från Kungsgatan 33 till Kungsgatan 51 gav mycket i utbyte! En ljus, öppen miljö med ett överskådligt sortiment och det fina gårdsläget; att få gå längs infarten några steg till en inbjudande upptäckt! Framförallt är det den hemtrevliga atmosfären med fönstersmygar och krukväxter som inhägnar och välkomnar besökarna. Kom in till en skön stund och du hittar ( nästan ) allt du behöver av ekologiska specialiteter, hudvård och intressanta nyheter nästan varje vecka. Jag handlar alltid frukt och grönsaker hos Merete.
En luftig och rymlig trappa leder upp till behandlingsrummet där man kan boka in en egen stund med massage eller ansiktsvård.
-Trogen kund 


Umeås mest hållbara och kundvänliga butik!

Helene Sandström


Så himla fin och härlig butik.

– Ulrika Harju


Min favorit deo eilas med lindbloms doft köpte jag på meretes! Bor inte i Umeå men vill hinna dit då ja väl är i stan! Suveränt bemötande, personligt, engagerat och kunnigt! Att få handla med gott samvete och få gott bemötande gör det till ett vinnande koncept!

– Laila Eira Åsdell

 

Min väninna som bor i Umeå prisar Meretes affär för utbudet av varor men även för att det är lätt att få hjälp att få tag på produkter som inte ingår i det ordinarie sortimentet, fin service och trevlig atmosfär.
– LenaMaria Brunhoff

 

Min ärfarenhet är att Merete delar med sig av kunskap -och det är värdefullt
– Mette Dypvik


Meretes är som en riktigt bra hälsokostaffär var förr! Ekologiska grönsaker, teer, kryddor, mejeriprodukter mm, plus tex hudvård. Ett plus också för att det finns färdig mat att köpa med. Dagens traditionella hälsokostbutiker säljer mest piller, pulver och tofflor. Hos Meretes kan jag njuta av dofterna och allt känns så äkta! Och det nya läget gör ju inget sämre!

– Ulrika Berglund

 

Er butik är en perfekt butik om man vill handla ekologiskt!
– Charlott Öhman

 

Perfekt om du vill handla ekologiskt, här finns det mesta. Många bra presenter till dig själv eller någon annan. Mycket bra service av engagerad och kunnig personal. En liten oas i Umeå -rekommenderas.
– Ulrika Iveryd


Meretes är en genuin butik med både fina varumärken som t..ex Alqvimia och Florascent (vardagslyx så det förslår!) och kunnig och trevlig personal. Alltid mysigt att strosa runt i er butik vare sig man köper med sig något eller inte!

– Alex Sandberg


Att kunna gå in i en butik i Umeå där hela sortimentet är ekologiskt är vad jag kallar lyx. Är särskilt förtjust i det breda te-sortimentet – bäst i stan!

– Maria Engström


Att kunna köpa eko och Fair Trade känns bra, så tycker jag att det ska va’.

Ser fram emot veg skinkan till julen!
– Britt-Inger Norberg

 

Tycker mycket om yogi-teer som finns hos Meretes. Throat comfort-te lindrar underbart vid förkylning halsont hosta.
Och jag gillar det stora utbudet av ekologiska produkter!
– Kerstin Eknert

 

Det här är en trivsam och hemtrevlig butik med ett mycket bra sortiment av specialprodukter. Butiken är ”nischad” och man kan verkligen hitta de varor som man inte finner i ”de större butikerna”, som har ett mer likformigt innehåll.

Det är spännande att handla här, för man hittar ofta något nytt och samtidigt känner man sig trygg av förvissningen att produkterna är väl utvalda och med bra kvalitet!

I meretes butik får man en mycket bra information om varorna och personalen tar sig tid med oss kunder och man får alltid bra service. Jag upplever att jag ofta får nya tips och infallsvinklar och det uppskattas!
– Carina Lundfeldt

 

Butiken känns mysig & välkomnande, efter att ni gjort om till det “utseende” som ni har idag så känns det som att det får plats med mer varor. Det känns bra upplagt, mysigt också med det lilla cafeet. Jag har faktiskt inte suttit ner & fikat hos er men med ett litet utbud av Raw food fika så skulle jag gärna stanna & mumsa ;)

Om jag vill få råd & proffskunskap då går jag till er :)
– Linnea Kolbäck


Jag hade hört att Meretes skulle köra igång med matkassar och tänkte att det skulle bli ett bra alternativ för min familj som övervägande håller oss till det vegetarisk, gärna ekologiskt, nyttigt och närodlat! Tänk så härligt att bara hämta en välfylld kasse med nyttiga, närodlade varor, recept på läckerheter…det spar tid kan jag lova. Nästan en hel vecka färdigplanerade middagar. Bara att ta fram och laga.

Okej det krävs att du har lite basvaror hemma, men inga konstigheter. Recepten är enkla att följa och resultatet blir otroligt goda middagar, rejält tilltagna portioner och lite överraskande kombinationer. Vår familj blev glatt överraskade av den goda och lättlagade maten och det känns bra att kunna fortsätta ordna våra middagar på detta sätt!

De fina och goda råvarorna var av god kvalitet och inget hann bli dåligt. Goda grytor med sting, pasta med trattkantareller, pumpasoppa med mera! Ja helt enkelt en bra variation som passade utmärkt i det gråa höstvädret. Supernöjda kommer vi att fortsätta med detta, så enkelt och näringsrikt!

PS jag bloggar om hur det är på www.ewylindgrenhenningstedt.se
– Ewy Lindgren Henningstedt med familj