Om Meretes Ekobutik


Meretes Ekobutik är ett familjeföretag som Merete driver tillsammans med sin dotter Nadja. Butiken grundades 1998 och Merete startade den eftersom hon tyckte att det fattades en butik med ett helhetsperspektiv på vad vi människor behöver. Vi har samlat ihop ett sortiment som växer och utvecklas hela tiden, men inriktningen är klar.

Merete & vårt storsäljande mjöl från Warbro Kvarn!

Du ska som kund känna dig säker på att produkterna på våra hyllor är av bästa kvalitet.
Vi är utbildade inom ekologisk hudvård och kroppsvård och utför hudvårdsbehandlingar & massage i vårt behandlingsrum som ligger i anslutning till vår butik.

I vårt sortiment ingår bland annat eko eteriska oljor, basoljor, hydrolater, makeup, hudvård, kroppsvård, hårvård, örthårfärg, kosttillskott, vitamin/proteinpulver, örter, teer, livsmedel, rengöring för hus & hem, handgjorda tvålar, doftljus, rökelser, kryddor, frukt & grönt, kristaller/stenar, saltlampor/lyktor, rökelser & tarotkort.

För oss är det viktigt att våra produkter ej är testade på djur och att hela ledet i produktionen är eko och cruelty free. Vi värnar om lokalproducerade varor och säljer flera märken från Umeå med omnejd.
Vi hjälper dig att hitta rätt hudvård eller vad du kan tänkas behöva få guidning till i den “ekologiska djungeln”.

Hos oss har du möjlighet att boka in en exklusiv ekologisk ansiktsbehandling eller en avslappnande massagebehandling. Merete är ekologisk Hudvårdsterapeut & Botanisk Aromaterapeut och har många års erfarenhet att hjälpa människor med huden och hon har en holistisk arbetsmetod som hjälper dig med din unika hudtyp. Merete håller också på att utbilda sig till Botanisk Aromaterapeut och har en passion för eteriska oljor och hur de kan förändra och förstärka känslotillstånd, och balansera oss på olika sätt.

Nadja är ekologisk Massageterapeut och hjälper dig som har spända muskler eller behöver en stunds avkoppling, alla borde få vara i djupavslappning då och dåoch det behövs i vår annars så fartfyllda värld.

Eftersom Merete är hantverkare sedan sin första utbildning på Capellagården på Öland, så har hon alltid varit på jakt efter de mest gedigna materialen, eftersom materialet är avgörande för att lyckas med det man vill tillverka. Det är faktiskt med samma inställning vi söker efter “material” till butiken – för att kunna erbjuda dig kvalitet!

Varmt välkommen in!
/ Merete och Nadja